Fælles Distriktsklubmøde for distrikt Grænselandet og distrikt Sydjylland 8/9 2021 

8. september 2021 blev der afholdt fælles distriktsklubmøde hvor distrikt Sydjylland var vært. Efter en corona-nedlukning var det dejligt at kunne mødes igen, og mange havde taget imod indbydelsen. DG Christian Stensgård bød velkommen til de mange fremmødte i Medius, Holsted. Der blev spist en god middag, og alle nød at kunne mødes igen.

Efter middagen holdt biskop over Ribe stift Elof Westergaard foredrag over emnet "Kirken i en krisetid", hvor han så tilbage på, hvad vi havde været igennem i corona-tiden. Da landet lukkede ned, begyndte Elof Westergaard at føre dagbog, men på den måde, at han hver dag tog udgangspunkt i et par vers fra "Klagesangene" i Det Gamle Testamente, der nu er nyoversat i BIBELEN 2020 med titlen: Sørgesangene. Disse overvejelser er senere udgivet i en bog fra Bibelselskabet: Sørgesange fra Ribe. Han citerede derfra og uddybede med de overvejelser, der havde været undervejs. Men også erfaringer fra møder i organisationer, med kolleger, provster og præster blev omtalt sammen med de dilemmaer, der hele tiden opstod, fordi vi ikke vidste, hvor det bar hen. Det er i dag lettere at se tilbage og tænke over, hvad man måske kunne have gjort. Efter kaffen blev der mulighed for at uddybe og kommentere på foredraget.

Aftenen sluttede med DGE Mette-Lise Bennedsgaards overvejelser over vores forbrugsmentalitet og de refood-butikker, som Kirkens Korshær har oprettet. Det drejer sig om at handle ansvarligt med de muligheder, der er givet os. Det blev en dejlig aften!