Distrikt Grænselandet og Distrikt Sydjylland inveterede til fælles klubmøde i Medius i Holsted. Der var rigtig mange deltagere og velkomst ved Grænselandet. Efter middagen kom Søren Rye Pedersen med fortællinger om "Mennesker han mødte"

Første fortælling var historien om de 4 bøgetræer, der står lige ved mortorvejen ved Lunderskov. En ingeniør havde sørget for at de 4 træer fik lov at stå, da gården skulle rives ned til mortorvejsbyggeriet. Der var plantet et træ for hver pige, der var født på gården. Træerne står der nu!.

Dernæst hørte vi en fin fortælling om turen til Tranekær, hvor Søren Rye var på besøg for at se Jørgens køer. En anden fortælling end den, vi hørte om i medierne, fordi Jørgen ikke ville sætte øremærker til CHR registeret i dyrene. Jørgen passede og klappede dyrene dagligt, og havde endda en kalv i køkkenet. Det var en tvilling og koen kunne ikke passe den. Det var en interessant historie fra Holsted, den kom aldrig på TV.

Søren Rye har brugt en væsentlig del af sit voksenliv på mennesker som Jørgen.
Søren Rye har lavet programmer til TV i 42 år.Halvdelen er haveprogrammer og der er lavet 150 programmer om mennesker.

Hørte fortælling af Anders og Julius.
De blev Søren Rye`s nærmeste naboer for 40 år siden. Det første program, Søren Rye fik lov at lave med dem, handlede om de 500 - 1000 duer, som Julius havde. Anders hadede duerne!.
Men det var først da kameraet var slukket, at de rigtig fortalte, også om alt det Julius har utilfreds med. TV-holdet kom til at optage mod Julius vidende, men fik dog senere lov at sende det på TV, og de blev berømte i Danmark i løbet at få minutter. Søren Rye fik lov af lave 5 programmer mere i løbet af de næste 10 år. Der var flere sjove fortællinger, eks. da DR vil lave temalørdage og udsendelserne om Anders og Julius skulle genudsendes. De havde ikke mulighed for selv at se udsendelserne på det gamle TV de havde. DR ville forære dem et nyt TV, men det ville Julius ikke modtage - han tog af princip ikke imod gaver. Efter megen snak også højlydt, fik de lov at komme med gaven!

Der var en fortælling om Anders, der ofte havde ondt et sted og også skulle opereres, men var bange for bedøvelsen. Men med flere menneskers hjælp blev han operere til sidst. Kom på rehabiliteringscenter og senere plejebolig. Søren Rye hjalp ham med at få lavet det testamente, de havde ønsket. Der blev oprettet en fond - Julius og Anders mindefond på Kalø Landbrugsskole.

Til sidst hørte vi fortælling om Anders sidste tid og hvordan Søren Rye hjalp ham og var der for ham på mange måder.

En rigtig god aften med et spændende, kærlig og levende fortælling og mennesker, der er lidt specielle.